Innkvartering

Det er som regel to alternativer studentene ønsker å bo. Det ene er at flere studenter leier en privat leilighet sammen. Skolen hjelper til med å gi adresser m.m. Dette blir oftest ordnet etter at studenten har kommet til Campus og funnet noen de kan tenke seg å dele leilighet med. Det andre alternativet er at studentene bor på et «internat» like i nærheten.

Følgende kostnadsoverslag er opplyst fra TBS

Privat leilighet, flere sammen: Total utgifter per måned cirka €760-810 euro, inkluderer alt som; leie, strøm, mat, transport andre fritidskostnader/levekostnader.

Residence/campus/internat: Totale utgifter per måned cirka €1150 euro, inkl. alt som beskrevet ovenfor, men inkluderer også alle måltider. Disse måltidene blir laget av andre.

Prisene ovenfor er for Barcelona. Prisene for Toulouse ligger litt lavere for internatalternativet. Privat innkvartering/kostnader er ganske likt som for Barcelona. Med bakgrunn i hva Lånekassen gir som årlig utdanningsstøtte og de generelle levekostnader i f.eks. Barcelona, vil studentene oppleve å ha god økonomi og i tillegg kunne konsentrere seg som heltidsstudent.

Innkvarteringslinker, om du ønsker å reise ned på forhånd.

http://www.tbs-education.es/en/barcelona-life/study-business-international/accommodation

http://www.tbs-education.es/sites/default/files/BARCELONA/pdf/accomodation_2013-2014.pdf

http://www.husa.es/hotel-husa-barcelona.htm

Dette hotellet har skolen en spesiell avtale med og ligger bare 5 min gange fra skolen. Koster cirka €95 euro inkl. frokost per natt. Ligger midt i sentrum, der også skolen ligger

Forsikring og annet

Alle studenter anbefales å melde seg inn i ANSA, se link nedenfor. De har blant annet en god forsikringsordning for utenlandsstudenter. Denne forsikringen inkluderer blant annet Europeisk Helsekort og gjør at studenten er godt forsikret. I Spania må̊ alle studenter registrere seg i «Register of forregner» og også̊ søke om og få et N.I.E nr. Dette er noe som skolen hjelper studentene med, og er lett å å ordne.

Nyttige linker